6 Ağustos 2015 Perşembe

Ddukbokki Tarifim




Açıkçası nereden başladım bu işe hiç bilmiyorum neden neden diye kendime soruyorum. Hayaller ve gerçekler olayını yaşadığım bir tecrübe oldu benim için.
Bu gün Kore'lilerin bayılarak yedikleri ddukbokki tarifini sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle ben bu tarifi yaparken ,fikirlerini ve dalgasını hiç eksik etmeyen anneme ; ilginç bakışlarını eksik etmeyip yinede yiyen canım ablama ; yardımlarını eksik etmeyen biricik kardeşime ve ddukbokkiyi çorbanın içine atıp, güzel olmuş güzel böyle tadı gelmiyor diyen babama sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Her bakımdan bana destek ve köstek oldular sağ olsunlar :)




Gelelim tarife :

Pirinç keki tarifi :

Ddukbokki biliyorsunuz ki -bilmiyor da olabilirsiniz- pirinç kekinden yapılıyor .  Asıl yediğiniz hamura pirinç keki deniliyor.  Onlar büyük şehirlerde Asya malzemeleri satılan yerlerde bulunabiliyor ancak ben kendim yaptım ve tarifi şu şekilde:

Malzemeler :

- 1 su bardağı pirinç unu   ( ben ilk yapışım olduğu için az kullandım ne kadar yamak isterseniz artırın bu tarife göre 18 tane çıktı )

- Yarım su bardağı su 

-  Bir çay kaşığı tuz

- Yağ


Yapılışı :

Öncelikle pirinç ununu bir kaba alıyoruz yavaş yavaş su ilave ederek karıştırıyoruz hamur cıvık bir hal alacak şekle gelecek. Hamurun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.

Sonra hamuru buharda pişireceğiz, normalde ne deniyor on tam bilmiyorum ama delikli tepsi de pişiyor kevgir olsa gerek  ama daha farklı ben normal meyve sebze yıkarken kullandığımız kevgiri kullanarak yaptım altına tülbent tarzı bir kumaş kullanarak yapılıyor. Sonra onu kaynayan suyun üstüne koydum benmari usulü deniliyor ya , öyle işte.






( Buhardan dolayı net değil. )
Sonra hamuru yoğurmaya başlayacaksınız ki işte bu kısım zor. Bu yüzden bardak arkası filan kullanarak yapmanız tavsiye edilir. 







Hamuru yukarıdaki şekilden aşağıda ki şekle getireceksiniz. Yaparken sıvı yağ yardımıyla yoğuracaksınız.











Sonrasında ise dilimliyoruz :




Büyüklüğü şekli size kalmış.




Gelelim ddukbokkinin sebzeleri ve sosu için olan tarife :

- Bir adet havuç 

- Biber

-Sarımsak

-Soğan

( Tercihe bağlı eklenip değiştirilebilir.)


Sosu için :

( Ben bu şekilde yaptım : ) 


-Normalde soya sosu ancak ben sevmediğim için kullanmadım.

- Domates salçası
- Biber salçası ( tercihen acılı)
- Ketçap :D
- Bal
- Susam 
- Çok az zeytin yağı.
- Biraz tuz.
- Baharat ( istediğinizi katın)


Sebzeleri doğruyoruz :







Sonra sos için olan bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz.


                                               









Sıra geldi pişirmeye :

Önce zeytin yağını döküp önce soğanları sonra ddukbokkileri  atıyoruz ( bu kısımda baya bir biraz olmalı)biraz sonra sebzeleri atıyoruz ve son olarak sosumuzu döküp, üstüne 1 bardak su ilave ediyor ( ben unuttum bu yüzden sert bir yapısı vardı ) ve pişmeye bırakıyoruz.  











Veeee afiyet olsun :) Demeyi çok isterdim ancak pek de afiyet olmuyor bunlar bize  çok uzak tatlar bir de orijinal tarif değil tadı yenmeyecek gibi değil ama güzelde değil. Size tavsiyem yapmayın.
Ben de zaten Türk yemeklerinin ne kadar güzel olduğuna şükretmek amaçlı yaptım : )




















Benimle yorumlarınızı ve istelerinizi paylaşın

Benimle yorumlarınızı ve istelerinizi paylaşın